20 jul 2014

5 boeken die je gelezen MOET hebben deze zomer!


Het is (bijna) zomervakantie en dat betekent superveel vrije tijd! Daarom heb ik hier 5 boeken op een rijtje gezet die je gewoon gelezen MOET hebben! Heel veel leesplezier!




Looking For Alaska (John Green)
Looking For Alaska (ook wel Het Grote Misschien) is zeker mijn favoriete boek of all time! Ik heb het boek ondertussen al vier keer gelezen en nog steeds verveelt het niet. 
Het boek gaat over Miles Halter (ook wel Pudge/Prop). Miles heeft besloten naar Culver Creek te gaan, een kostschool in Alabama waar zijn vader ook op heeft gezeten. En dit allemaal om op zoek te gaan naar 'A great perhaps'. Met zijn kamergenoot De Kolonel en zijn vrienden Takumi en Alaska Young (waar hij smoorverliefd op is) heeft hij een geweldige tijd. Maar dan is alles anders.
John Green weet met dit boek iedereen aan het denken te zetten. Wat is het doel van het leven? Wat zou ik doen? Een heerlijk intelligent boek.


Eleanor & Park (Rainbow Rowell)
Eleanor & Park is het liefdesverhaal van, je raadt het al, Eleanor en Park. Eleanor is net verhuist. Ze is een meisje met rood haar en veel te wijde kleding, waardoor ze wordt uitgelachen als ze de schoolbus in stapt. Daar wordt ze dan ook meteen gedwongen naast Park te gaan zitten, een half Koreaanse jongen verdiept in een comic book. Eleanor en Park worden verliefd, maar misschien speelt er wel meer bij Eleanor thuis dan Park had gedacht. 
Eleanor & Park is een echte lovestory met een hoop diepgang en een tikje humor. Een echt zomerboek! Zeker een aanrader!


The Perks of Being a Wallflower (Stephen Chbosky)
The Perks of Being a Wallflower is geschreven door middel van brieven van Charlie aan een vriend. Charlie vertelt over zichzelf. Hij moet na de vakantie naar een nieuwe school en is bang dat hij geen vrienden kan maken, wat na de eerste dag ook zo lijkt te zijn, Charlie's enige vriend is zoals hij zelf zegt zijn Engels docent, maar dan ontmoet Charlie Patrick en Sam. Charlie begint een heel nieuw leven, met alcohol, feesten, maar vooral met vrienden. Toch voelt Charlie zich niet goed. 
Bij het lezen van The Perks of Being a Wallflower heb ik tranen met tuiten gehuild! Geweldig geschreven. Je kruipt helemaal in Charlie's huid, wordt bijna zelf verliefd op Sam en ook jij voelt je al snel 'infinite'. Echt geweldig! Ook de film is een aanrader!


Kamer (Emma Donoghue) 
Kamer is één van de meest bijzondere boeken die ik ooit heb gelezen! De hoofdrolspeler is de vijfjarige Jack, die vertelt over de kamer waar hij samen met zijn moeder in woont. Jack is nog nooit buiten geweest en heeft ook geen idee wat 'buiten' eigenlijk is. Soms komt Ouwe Nick 's nachts, dan moet Jack in de kast (Kast). Op een dag vertelt Jack's moeder (Mam) aan Jack dat er buiten de kamer (Kamer) ook een echte wereld is. Mam wil ontsnappen uit Kamer en Jack moet haar helpen.
Kamer is een enorm ontroerend boek over een vijfjarige jongen die de wereld ontdekt. Het verhaal van Jack is op een unieke wijze verteld. Simpelweg intrigerend!


De Hobbit (J.R.R Tolkien)
Bijna iedereen heeft wel eens van de film De Hobbit gehoord, maar in het boek wordt de wereld van Bilbo Balings nog veel uitgebreider beschreven. Super boek!
Een Hobbit is een klein fantasiewezen die houdt van lekker eten en weinig avontuurlijk is aangelegd. Meneer Bilbo Balings is echter een uitzondering. Als op een dag opeens dertien dwergen en de beroemde tovenaar Gandalf voor zijn deur staan om een feestje te vieren, vragen ze hem mee te komen zoeken naar een schat. Bilbo Balings wijst dit verzoek meteen af. De volgende ochtend echter is hij op avontuur en komt hij in aanraking met trollen, reusachtige wolven, spinnen, aardmannen en de oude draak Smaug. 
De Hobbit is een prachtig sprookje over een Hobbit die zijn vertrouwde omgeving verlaat om op zoek te gaan naar avontuur! Wel is De Hobbit zeker een boek waar je de tijd voor moet nemen. Het boek is nogal langdradig (maar geluk heb je een hele zomer), al is dit het zeker waard! Werkelijk een prachtig verhaal van een zoektocht naar avontuur!