18 jul 2014

4 keer superfood!


Heb jij dat ook wel eens? Je komt uit school en kan alleen nog maar aan eten denken, wat een trek heb je dan! Natuurlijk kan je dan de hele snoepvoorraad opmaken, maar echt gezond is het niet. Daarom hier een paar soorten superfood, lekker en toch gezond!




Bessen en zaden
Bij superfood denk ik meteen aan besjes en pitten. Laatst heb ik eens een zakje gekocht bij de Albert Heijn en dit superfood bleek veel lekkerder te zijn dan mijn verwachting! Een paar voorbeelden zijn gojibessen, açaibessen en chiazaad. Een portie van deze bessen en ze helpen je af te vallen, bestrijden acne, vertragen de ouderdom, verbeteren je humeur en bouwen spieren op. 

Kokos
Vooral in de zomer is kokos erg lekker en fris. Kokos is op verschillende manieren te bereiden. Natuurlijk kan je gewoon het vruchtvlees opeten, maar ook het kokoswater, de kokosmelk en gedroogde kokos zijn lekker. Daarbij is kokos goed voor het brein, heeft het een antibacteriële werking, werkt het tegen diabetes en houdt het gewichtsproblemen in de hand. Maar bovenal, geeft het je een superzomergevoel en dat is natuurlijk ook belangrijk!


Limoen
De limoen wordt ook wel het kleine zusje van de citroen genoemd, maar oh wat is hij lekker (en zuur!). Natuurlijk is een losse limoen niet echt top, al ga je er meestal wel lachen van die zure smaak in je mond. Gelukkig zijn er genoeg recepten met limoen. Zo kan je limoenijs maken of wat limoen door de rijst doen. Slechts 2 limoentjes en je zit aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C! Supergezond!


Yoghurt
Ja, echt waar, als je niet zo veel suiker in je yoghurt gooit, is het supergezond! Yoghurt zorgt er namelijk voor dat de goede bacteriën worden versterkt en het immuunsysteem verbetert. Een lekkere variatie is yoghurt met gojibessen! Dat is 2 keer gezond in 1!