9 aug 2014

Back to school: hoe blijf je goed uitgerust?


Ja, ik weet het, niet echt het onderwerp waar je het nu over wil hebben, maar school zit er toch echt weer aan te komen! En dat betekent huiswerk, toetsen, vroeg opstaan.... Maar hoe zorg je ervoor dat je naast al deze schoolzaken ook nog tijd hebt voor jezelf (een onderwerp waar je het waarschijnlijk wel graag over wil hebben)? Lees snel dit artikel voor wat tips!



Probeer op school al iets aan je huiswerk te doen
Ik weet hoe verleidelijk het is om in een tussenuur lekker buiten in het zonnetje te gaan zitten! Het is echter veel effectiever om in dit uurtje even een stille ruimte (bijv. de mediatheek) op te zoeken en hier alvast wat huiswerk te maken. Dit hoef je dan thuis niet meer te doen en dan kan je thuis lekker met een fris drankje in de zon liggen!

Powernap
Geloof het of niet: een kwartiertje of halfuurtje slapen kan je een hele boel nieuwe energie opleveren. Zet je wekker een halfuurtje later en doe je ogen even dicht. Je hoeft niet per se te slapen, het feit dat je even rust neemt is genoeg! 


Gun  jezelf wat rust
En ten slotte: gun jezelf die rust! Goede cijfers op school zijn belangrijk, maar zonder rust kom je nergens. Als je goed uitgerust op school verschijnt neem je veel meer informatie op. En dat compenseert dat uurtje dat je 's avonds eerder naar bed gaat weer!